KIRIKKALE
27°
05:39

Öğleye kalan Süre

Afrikalı kadın kursiyerler eğitime başladı

Kırıkkale Valiliği Himayelerinde TİKA ve Kırıkkale Merhamet İslami Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle Kırıkkale’ye getirilen 12 Afrikalı kadın kursiyer, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi’nde eğitime başladı.


ÖĞRENDİKLERİNİ ÜLKELERİNDE ÖĞRETECEKLER
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kırıkkale Merhamet İslami Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliği ile Kırıkkale Valiliği himayelerinde Afrika ülkesi Çad’dan Kırıkkale’ye getirilen 12 kadın kursiyer, bugün itibariyle eğitim almaya başladı. Afrikalı kadın kursiyerler, 60 günlük eğitimlerinin sonunda ülkelerine dönecek ve ülkelerinde öğretici olarak görev yapabilecekler. 

KUAFÖRLÜK VE AŞÇILIK ÖĞRENECEKLER
Sıkı bir eğitim programına giren Afrikalı kursiyerlere, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan deneyimli öğretmenler tarafından hafta içi 09.00-15.00 saatleri arasında kuaförlük eğitimi verilecek. Kursiyerler daha sonra 15.00-18.00 saatleri arasında Türkçe öğrenecekler. Hafta sonları ise kursiyerlere aşçılık eğitimi verilecek. 

Haber: Burak Çalışkan

 

İlginizi Çekebilir

Tekbıyıkoğlu: “Sevgi, bütün çocukların hakkıdır”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45938

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171