KIRIKKALE
21°
02:9

Öğleye kalan Süre

Geleceğin Teknoloji Yıldızları yetişiyor

Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücü Deneyap Teknoloji Atölyelerinde uygulama ve oryantasyon eğitimi düzenlenen programla start aldı.


ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne bağlı Türkan Hatun Yurdu Toplantı Salonu´nda yapılan programa eğitim almaya hak kazanan 100 öğrenci ve aileleri katıldı. Türkiye Teknoloji Takımı T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar online bağlanarak teknoloji hamlesi konulu ilk dersi verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp yaptığı konuşmada geleceğin Teknoloji yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlayan Deneyap Atölyelerine devletimizin her türlü desteği verdiğini ve 3 yıllık eğitim sonunda genç beyinlerin ülkemize hizmet vereceğini söyledi.


100 ÖĞRENCİ BAŞARILI OLMUŞTU
Deneyap Eğitmeni Arzu Yağbasan´da bir konuşma yaparak eğitimler hakkında bilgi verdi. Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kırıkkale Gençlik Merkezinde kurulan DENEYAP Atölyesinde hafta sonu verilecek eğitimlere toplam 100 öğrenci katılacak. İlk olarak 900 öğrencinin katıldığı E sınavda 350 öğrenci uygulama sınavına girmeye hak kazanmış ve uygulama sınavında da 100 öğrenci başarılı olmuştu. Deneyap Teknoloji Atölyesi projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 vakfı tarafından yürütülüyor. 3 yıl sürecek eğitimler yüz yüze ve online olarak devam edecek. 


Haber: Ahmet Gökdemir 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27833

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171