KIRIKKALE
25°
04:10

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi’nden Uluslararası kuruluşlara çağrı 

Kırıkkale Üniversitesi Senatosu, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı insanlık dışı saldırılara karşı Uluslararası kuruluşlara seslendi. Kırıkkale Üniversitesi Senatosu, ölümün ve gözyaşının yanında değil adaletin, merhametin ve barışın yanında yer almaya d


TOPRAKLARINDAN YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR 
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılana tepkiler çığ gibi büyüyor. Kırıkkale Üniversitesi Senatosu, Uluslararası kuruluşları göreve çağırdı. Senato tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “ Bilindiği üzere, dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, bütün devletler tarihin bu deminde ağır bir imtihandan geçmektedir. Bir millet, ya öldürülerek ya da yüzyıllardır yaşadıkları topraklardan sürülerek yok edilmeye çalışılmaktadır.” 

ONLARDAN DERS ALMADIĞINI ORTAYA KOYUYOR
“Gerçekleşen yıkım iletişim araçlarından anbean yayınlanırken, bebek-çocuk-kadın-yaşlı demeksizin yapılan bu insanlık dışı saldırı karşısında uluslararası kuruluşlar, İsrail saldırılarına sınırsız destek açıklaması yapan Amerika Birleşik Devletleri’nin yanında yer alırcasına “geniş zamanlı” ifadeler dile getirmektedir. On gündür Gazze’de yaşananlar bir zamanlar bu zulme maruz kalanların kendi yaşadıklarını unuttuğunu ve onlardan ders almadığını ortaya koyuyor.” 


BARIŞIN YANINDA YER ALMALILAR 
“16. Yüzyılın başında Endülüs’te yurtlarından kovulan ve katledilen Müslüman ve Yahudilere kucak açan ve onları bu zulümden kurtaran Osmanlı barışseverliğiydi. İkinci dünya savaşında Almanya’dan kaçan Yahudilere ev sahipliği yapan Türkiye Cumhuriyeti, şimdi de Gazze’deki mazlumların feryadını dünyaya duyurmaya çalışıyor.  Kırıkkale Üniversitesi Senatosu olarak Gazze’de yaşanan ve insanlık adına hiçbir değerle örtüşmeyen bu saldırıların bir an önce son bulması için uluslararası kuruluşları göreve davet ediyoruz. Onları zulmün, ölümün ve gözyaşının yanında değil adaletin, merhametin ve barışın yanında yer almaya çağırıyoruz” ifadesine yer verildi.

Haber: Tuğçe Özdemir 
 


 

İlginizi Çekebilir

İş Bankası Troy karta nasıl geçiş yapılır?

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nden İsrail ürünlerine boykot!

İlginizi Çekebilir

Bayraktar: “Müslümanların izzeti işgal altında!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45282

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171