KIRIKKALE
25°

Kırıkkale’de UMKE personellerine eğitim 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı Acil ve Afet Birimi personeli tarafından 5 günlük UMKE Temel Eğitimi ve Kampı düzenlendi.


UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ 
Kırıkkale ve dünya genelinde meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlara karşı UMKE personelinin bilgilerinin güncel tutulması amacıyla Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün planlamaları ve Kırıkkale Valiliği’nin onayları dahilinde, 02-06 Ekim 2023 tarihleri arasında Kırıkkale’de UMKE temel eğitimi ve kampı düzenlendi. 


5 GÜN BOYUNCA KAMP YAPILDI 
5 günlük kampa Kırıkkale’de bulunan sağlık kuruluşlarında görev alan personellerin yanı sıra UMKE 28. Bölge illeri arasında yer alan Kırşehir ve Yozgat illerinden 9 olmak üzere toplamda 44 UMKE personeli katıldı. Eğitim kampında katılımcılara Temel Yaşam Desteği, Triaj, Hasta Taşıma Teknikleri, Havayolu ve Açma Teknikleri, Crush Sendromu, Multiple Travmalı Hastaya Yaklaşım, Afet Psikolojisi, Temel KBRN ve Afetlerde Hayatı İdame ettirme konuları teorik ve pratik olarak anlatıldı. 

ZOR ŞARTLARDA HAYATI İDAME ETTİRME EĞİTİMLERİ
Teorik eğitimlerin ardından katılımcılara uygulamalı olarak Ani Müdahale Ünitesi Kurulumu ve zor şartlarda hayatı idame ettirme eğitimleri de verildi. Eğitimin son gününde ise gerçeği aratmayan saha tatbikatları yapılarak, 5 günlük eğitimin ardından başarılı olan UMKE personeline katılım belgesi verildi. Yurt içi ve yurt dışında gelişebilecek her türlü afet, olağanüstü durum, büyük toplumsal olaylar, büyük trafik kazaları, ağır sanayi kazalarına ilk müdahaleyi yaparak kurtarma faaliyetlerinde bulunup yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek ve göreve her daim hazır olmak amacıyla UMKE gönüllülerine yönelik eğitimlerin devam edeceği belirtildi. 

Haber: Büşra Özbek  

İlginizi Çekebilir

Meme kanseriyle mücadeleye dikkat çekildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü’ne ziyaret

İlginizi Çekebilir

Kadın kursiyerlere sağlık eğitimi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

47141

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171