KIRIKKALE
22°
01:56

Öğleye kalan Süre

Kırsal kalkınma destek başvuruları başladı

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, kırsal kalkınma yatırım destekleri için başvuruların başladığını söyledi. Çiftçilere uyarılarda bulunan Yılmaz, destekten yararlanmak isteyenlerin başvuruyu yapması gerektiğine vurgu yaptı.


ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ 
Tarım alanında yapılan çalışmaların daha üst seviyelere çıkması amacıyla çalışma gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılı için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, kırsal kalkınma yatırım destekleri için başvuruların başladığını söyledi. Çiftçilere uyarılarda bulunan Yılmaz, destekten yararlanmak isteyenlerin başvuruyu yapması gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında bilgilendirme toplantısının ilki 19 Aralık 2022 pazartesi günü Karakeçili ilçesinde yapıldı. Toplantılar merkez ve diğer ilçelerde de devam etmektedir” dedi. 

LİMİTLİ MAKİNE-EKİPMAN ALIMLARI
Yılmaz, “Başvurular A ve B İş Planı şeklinde ayrılmış olup, A İş Planı kapsamında 1 adet makine/ekipman alımı için başvuru yapılacak olup makine-ekipman desteklemesi şeklinde uygulanacaktır. B İş Planı kapsamında işleme/paketleme/hayvancılık vb konularında birden fazla makine-ekipmanın alınabileceği başvurular yapılabilecektir. A İş Planı: 1 sayfalık form ile internet üzerinden yapılacak ve 5.000-500.000.-TL limitli makine-ekipman alımlarına yönelik başvurular için kullanılacaktır. (Hangi Makine ekipmanların kabul edileceği ve bakanlıkça hibeye esas olarak kabul edilecek olan birim fiyatlar Uygulama Rehberi eklerinde yayınlanacaktır), B İş Planı: Ekonomik yatırımlar formatında yapılacak başvurular inşaat işleri ve makine ekipman alımlarını kapsayacak olup 50.000-1.000.000 TL arası bütçeli olabilecektir.”

EKSİK BELGE TAMAMLAMA UYGULAMASI
“Yatırım yeri mutlaka kırsal mahalle ve 2012 yılı itibariyle nüfusu 20.000'den az olan yerleşim birimlerinde olmak zorundadır. Yatırım yeri yukarıda belirtilen mahallerde olmakla beraber aynı yerde ikamet etme zorunluluğu kaldırılmıştır. Yeni Dönem Değişiklikleri: Değerlendirmelerin genel puanlama kısmı merkezde yapılacak olup, nihai asil ve yedek listeleri bakanlıkça belirlenecektir. Eksik belge tamamlama uygulaması kaldırılmıştır, Sözleşme imzalamayan yatırımcı yerine varsa yedek listeden yatırımcı davet edilecektir, Hibeye Esas Proje üst limitleri artırılmıştır, Yeni Yatırım: 7.000.000.- TL Tamamlama Yatırımı: 5.000.000.-TL Teknoloji Yenileme Yat.: 4.000.000.-TL”

PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLECEK
“5.Soğuk Hava Deposu tesislerine teknoloji yenileme / modernizasyon yatırımları dâhil edilmiş olup soğuk muhafaza ekipmanları kapsama alınmıştır, 6.Su Ürünleri tesislerinde inşaat zorunluluğu kaldırıldı, 7.Kapasite Artırımı Yatırımlarında inşaat zorunluluğu kaldırılmıştır, 8.Hibe sözleşmesi öncesi güncel uygulama rehberinde belirtilen kurallar çerçevesinde İl Müdürlüğü yetkisinde projede değişiklik yapılabilecektir, 9. Daha önce program kapsamında hibe desteğinden yararlanmış yatırımcılardan/tesislerden beş yıllık izleme süresinin 1 (Bir) yılını tamamlamış olanlar; kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğinde proje başvurusunda bulunabileceklerdir. Başvurular 09 Aralık 2022-20 Ocak 2023 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. Detaylı Bilgi; Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden direkt veya 0318 224 29 38 / 123-124-134 nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz” ifadesine yer verildi.

Haber: Ahmet Gökdemir  

İlginizi Çekebilir

Kırsal kalkınma destek başvuruları başladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17112

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171