KIRIKKALE
25°
01:53

Akşam'a Kalan Süre

Mevlid-i Nebi haftası coşkuyla kutlandı 

Kırıkkale İl Müftülüğünde Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası coşkusu yaşandı.


İLAHİ DİNLETİLERİ GERÇEKLEŞTİ 
Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin konuşmacı olarak katıldığı programa İl müftüsü Hasan Hayri Yaşar, öğretim üyeleri, il Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri,  Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılımın olduğu program öncesinde Merkez Nur Camii Müezzin Kayyım’ı Mehmet Sulukan, misafirlere ilahilerle coşkulu anlar yaşattı.

PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET
Nur Camii İmam Hatibi Murathan Önder’in Kur’an tilaveti sonrası açış konuşmasında İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar programa katılan davetlilerin ve tüm din görevlilerinin hem Mevlid-i Nebi hem de Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı. Haftanın önemine binaen hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.  Akabinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Saffet Köse “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans verdi. 

BU SEVGİYİ TAÇLANDIRIRIZ
Konferansta asıl istikametin Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in gittiği istikamet olduğunu, biz ümmetinin de o istikamette olmamız gerektiğini belirten Rektör Köse: "Biz efendimiz Aleyhisselam’ı seviyoruz ona inanıyoruz, ona iman ediyoruz, onu gölümüzde taşıyoruz, ruhumuzda yaşıyoruz, bizi de buraya getiren bu sevgidir. Bu sevginin de bir karşılığı var inşallah. Bunu bu  dünyada aldığımız gibi ahiret yurduna gittiğimizde de Efendimiz Aleyhisselam’ı ziyaret etmek suretiyle Havz-ı Kevseri’nin Livaül Hamd Sancağı altında onu görmek suretiyle bu sevgiyi taçlandırırız. " dedi

ENGEL OLAN EN ÖNEMLİ ŞEY NEFİSTİR
Mevlid-i Nebi Haftası'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Rektör Köse şunları kaydetti: “İstikamete engel olan en önemli şey nefistir. İstikametimize engel olabilecek tuzakları her fert kendi nefsinde muhasebe ederek, önceden tedbir alarak, istikametinden sapmadan, sırat-ı müstakim üzere yoluna devam edebilmeli. Bu tuzakların başında nefsimiz, şöhret olma isteği, makam, mal hırsı gibi hususlar yer almaktadır.” 

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI 
“Allah’a iman ettim de sonra da dosdoğru ol” hadisi çerçevesinde istikamet üzere olmanın önemine de değinen Rektör Köse, programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek konferansına son verdi. İşitme engelli vatandaşların da katıldığı programda İl Engelli Koordinatörü Vaiz Ayşe Er Eliaçık tarafından konuşmalar işaret diliyle aktarıldı. Rektör Saffet Köse ve İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar tarafından Hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine, bu yıl içerisinde yüksek lisans eğitimini tamamlayan din görevlilerine ve Kur’an-ı Güzel Anlama Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edilerek program sona erdi.

Haber: Burak Şenol 

İlginizi Çekebilir

Manevi danışmanlar buluştu

İlginizi Çekebilir

Kur’an kurslarına renkli geziyle kapanış 

İlginizi Çekebilir

Mevlid-i Nebi haftası coşkuyla kutlandı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94757

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171