KIRIKKALE
25°

Sıcaklıklar 8 ila 10 derece artacak

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de hava sıcaklıkları giderek artmaya devam ediyor. Son yılların en sıcak mevsimini yaşayan Kırıkkale’de önümüzdeki hafta itibariyle sıcaklıklar artmaya devam edecek.


MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE SEYREDECEK
Basra'dan gelen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan sıcak hava dalgası, yurdun iç kesimlerinde de etkili olacak. Sıcaklık hafta boyunca artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, yurdun büyük bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerine çıkmasını beklediklerini ve sıcak hava dalgasının cuma gününe kadar süreceğini açıkladı. Marmara Bölgesi, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Yurdun büyük bölümünde cumaya kadar yağış beklenmiyor.

YURDUN BAZI KESİMLERİNDE SAĞANAK BEKLENİYOR
"Pazartesi günü yalnız İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Trabzon, Rize, Artvin çevrelerinde kısa süreli sağanak geçişinin olmasını bekliyoruz. Salı İstanbul, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde, çarşamba ise Trabzon, Rize ve Afyonkarahisar sınırında kısa süreli sağanak geçişi yaşanacak."

YENİ HAFTADA KIRIKKALE KAVRULACAK
Kırıkkale’de geçen hafta hava sıcaklıklıyı mevsim normallerinde seyretti. Yeni haftada ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerine çıkmasını bekleniyor. Bafra sıcaklıkları ile termometrelerin 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak havalarda zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması konusunda da uyarılarda bulundu.

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU
Sıcaklık İstanbul'da 30, İzmir'de 33 derece olacak. Ankara'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkarak 39 dereceleri bulması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise sıcaklığın 45 dereceyi bulması bekleniyor.

Haber: Abdulsamet Yıldırım (Stajyer)


 

İlginizi Çekebilir

Sıcaklıklar 8 ila 10 derece artacak

İlginizi Çekebilir

Sağlık Bakanlığı uyardı: “Dışarı çıkmayın”

İlginizi Çekebilir

Valilik sıcaklıklara karşı uyardı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53399

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171