KIRIKKALE
24°
01:53

İkindi'ye Kalan Süre

Engelli kardeşlerimizin daima yanındayız

MHP Kırıkkale Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu-. Öztürk, “Engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorluklar en aza indirilmelidir” dedi.


SÜREKLİ HATIRLARDA TUTMAK GEREK
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle MHP Kırıkkale Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk açıklamalarda bulundu. Öztürk, “Engelli kardeşlerimizin duygu, düşünce ve dilekleri üzerinde daha fazla düşünmemizin icap ettiği bir zaman dilimi içindeyiz. Engelli gurubuna giren kardeşlerimizin herhangi bir eksiklik ve zayıflık hissine kapılmalarına müsaade etmeden, onları tümüyle kucaklayıp milletimizin saygın ve eşit bir ferdi olduklarını sürekli hatırlarda tutmak gerekmektedir” dedi.

GEREKEN ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ
Öztürk, “Elbette engelli kardeşlerimizin bağımsız olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri ve günlük faaliyetlerde bulunabilmeleri için alınması gereken önlemler vardır ve bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak gerekli çalışmaları yapıp hayata geçirme gayreti içerisindeyiz. İş Kanunu’ndaki engelli çalıştırma zorunluluğu %5 olmalıdır! Öncelikle engelli kardeşlerimizin işyerlerinde, konutlarında düzenlemeler yapılması; kullandıkları araç ve gerece kolay, ucuz ve çabuk erişmelerinin sağlanması hayat kalitelerine olumlu yansıyacak ve başkalarına ihtiyaç duymadan yaşayabilmelerini temin edecektir.”

HAYATLARINI DAHA KOLAY HALE GETİRMELİYİZ
“Bu minvalde engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına daha aktif katılımı sağlanmalıdır. Bu hem ekonomik olarak refaha ulaşmalarını, hayatlarını daha kolay idame ettirebilmelerini sağlayacaktır. Bunun için 4857 sayılı İş Kanunu’nun “Engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu” başlıklı 30. maddesine göre “diğer hususlarla birlikte, işverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört engelli çalıştırmakla yükümlüdürler” ibaresi bulunmaktadır.”

HER ALANDA DAİMA YANLARINDAYIZ
“Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili olarak engelli çalıştırma zorunluluğunun tüm sektörlerde yüzde beşe çıkarılmasına yönelik kanun teklifimizi TBMM Başkanlığı’na sunduk. Kanun teklifimiz inşallah başta Cumhur İttifakı olmak üzere mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin desteğiyle kanunlaşarak engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına katılımı ve istihdam sorununa bir nebze olsun çare bulunacaktır” dedi.

Haber:Ahmet Gökdemir
 

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Öztürk: “Çiftçilerin borçları ertelenmelidir”

İlginizi Çekebilir

Vali Mehmet Makas’tan engelleri kaldıran ziyaret

İlginizi Çekebilir

Kimse MHP’ye dışarıdan ayar veremez!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

54908

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171